Digitaliseren in 3 Dimensies

VGDB Nederland gaat 2018 innovatief van start met de aanschaf van een 3D Laserscanner.

De 3D laserscanner geeft ons de mogelijkheid om complexe gebouwen volledig in kaart te brengen. De scanner levert realistische en gedetailleerde scanresultaten die On-site gegenereerd worden. Hierdoor kan ter plaatse beoordeeld worden of alle benodigde maten voor een project aanwezig zijn. Met de software kunnen alle gewenste metingen uitgevoerd worden in de scans. De 3D-scangegevens zijn in te lezen en te verwerken met CAD-software als AutoCAD en Revit.

Een groot voordeel van het 3D-scannen is dat de scans op ieder gewenst tijdstip geraadpleegd kunnen worden zonder terug te hoeven gaan naar de locatie.

 

De laserscanner heeft een afstandsnauwkeurigheid van ± 1mm, HD-foto-overlay in kleur tot 165 megapixel en per scan een bereik van 70 meter, in totaal Ø140 meter. Hierdoor wordt ook het meten van gevels en moeilijk bereikbare plaatsen een eenvoudige klus.

Voor de toekomst zien we mogelijkheden om de scans als naslagwerk, in een voor iedereen gangbaar format, in de databank op te slaan en zijn daarmee altijd te raadplegen.

Heeft u interesse of vragen over de mogelijkheden van de 3D Laserscanner? Bel ons op 040-2364975 of mail naar info@vgdb.nl

Comments are closed.