Eén inzicht, één (ont)zorg!

Zorgen ontstaan door onzekerheid, onwetendheid en gebrek aan inzicht. De meeste organisaties / mensen vinden dat geen fijne status.

Een verkeerslicht dat op groen staat geeft een duidelijk internationaal uniform signaal af en ontzorgt en geeft rust.

Door alles op één plek te beheren en te koppelen aan de geldende eisen ontstaat overzicht, zekerheid, inzicht en rust. Niet alleen voor de beheerder maar ook voor de gebruiker, de eigenaar, het managementteam en toetsende of eisende instanties.

Als voorbeeld is een controle door de brandweer op de wettelijke eisen (voor onderhouds- en keuringsverplichtingen op het gebied van brandveiligheid) voor een grote zorgportefeuille te controleren vanaf het hoofdkantoor van de zorgorganisatie. Dit scheelt tijd en schept vertrouwen over de manier van werken.

Personen die toegang hebben tot de tool voor de Wet & Regelgeving binnen de vastgoeddatabank herkennen de kleuren. Voor de toekomstige gebruikers geven we hier graag even inzicht in.

 

Iedere kleur heeft zijn eigen waarde.

Groen  =  Goedgekeurd en voorlopig nog geldig.

Oranje =  Binnen drie maanden verloopt de geldigheid.

Rood =  Niet meer geldig. De termijn is verlopen.

Paars =  De regel is geactiveerd maar er is nog geen document aangeleverd en gekoppeld als bewijs.

Blauw =  Onbeperkt geldig mits. Bijvoorbeeld een gebruiksvergunning is onbeperkt geldig mits je niks verandert aan het gebruik of de indeling.

Grijs =  Voldoet mits. Het onderdeel is goedgekeurd maar er zijn wel wat onderdelen die aangepakt moeten worden voor een bepaalde datum of voor de volgende keuring.

Zwart =  Afgekeurd. Directe actie noodzakelijk of onderdeel buiten gebruik stellen.

Als een onderdeel is gekoppeld met acties (voldoet mits) blijft dit onderdeel grijs zolang de keuring geldig is. Als de termijn voorbij is zal dit onderdeel wel gewoon rood kleuren

Comments are closed.