Update VGDB

Nieuw inlogsysteem VGDB

Het nieuwe inlogsysteem van de VGDB is het afgelopen weekend succesvol in gebruik genomen.

Aangepast kleurenschema overzichtspagina

Bij de update zijn er meteen een aantal nieuwe functies aan de VGDB toegevoegd en is het kleurenschema van de overzichtspagina aangepast. Om de rode balken met de BVO- en VVO-oppervlakten niet te verwarren met de signaalfunctie van de rode kleur uit het Wet & Regelgeving overzicht is gekozen voor een neutralere kleur en heeft het rood plaatst gemaakt voor de kleur grijs.

 

 

Uitbreiding Wet & Regelgeving met status “Voldoet Mits”

Een installatie moet eigenlijk worden afgekeurd op 1 of meerdere punten tenzij voor een bepaalde periode de gebreken zijn verholpen. In deze gevallen kunnen we nu in de Wet- & Regelgeving aangeven dat voldoet wordt aan de Wet- en Regelgeving van een bepaald onderdeel mits de openstaande punten voor een bepaalde datum verholpen zijn. Openstaande actiepunten worden in de agenda gezet van de betreffende verantwoordelijke en krijgt hier via een e-mail een melding van. Actiepunten kunnen door betreffende verantwoordelijke als gereed worden afgevinkt, waarna de status Voldoet Mits omgezet wordt naar Voldoet. Vastgoedbeheerders en/of -eigenaren krijgen met deze extra status een nog beter beeld over de staat van hun vastgoed.

Eigendomsrechten van een pand

Op de Vastgoedinformatiepagina (VIP) kan voortaan een regel opgenomen worden met huur of eigendom. Indien u als vastgoedbeheerder en/of - eigenaar deze informatie op wilt laten nemen in de databank zien wij deze informatie graag tegemoet en voegen wij de informatie toe aan de VIP-pagina's.  Gebruikers kunnen naast gebouwnaam en -nummer daarna ook filteren of sorteren op het eigendomsrecht.

Gepersonaliseerde uitnodigingsmail bij nieuwe gebruikers

Gebruikers worden in de meeste gevallen namens onze opdrachtgevers uitgenodigd om hun vastgoeddata te raadplegen. De uitnodigingsmail die wij vanuit de VGDB versturen zal vanaf heden worden gepersonaliseerd met het domein waar de gebruiker toegang toe krijgt. Hiermee zijn de uitnodigingen persoonlijker en is het voor de gebruiker ook duidelijk waarom hij/zij toegang krijgt tot de VGDB.

Comments are closed.